De schoenen fanaat

roze schoenen

Vandaag ga ik nieuwe schoenen checken. Dit doe ik namelijk niet alleen, maar  samen met mijn vriend Dennis. Samen zijn wij de schoenen fanaten. We worden wel eens de Schoenenreus en kleinduimpje. Ik ben zelf niet zo groot net als kleinduimpje (het sprookje van de kleine jongens met de grote schoenen). En mijn vriend is meer dan twee meter lang. Samen houden wij enorm van schoenen vandaar de naam. Samen hebben we ook een eigen schoenenwinkel in het centrum van Deventer. Het is misschien niet de grootste winkel die er is, maar we zijn wel erg bedreven in het vak en vinden het leuk om andere te helpen met het uitzoeken van leuke schoenen.

Naar de schoenen tentoonstelling

We kregen een uitnodiging van een bekend schoenenmerk die zijn nieuwe design aan de wereld lieten zien en wij mogen erbij zijn. We moesten daarvoor wel naar Amsterdam toe. Om het gelijk compleet te maken gaan we gelijk een heel weekend weg. We hebben samen een hotel geboekt waar wij verblijven de aankomende week. We gaan op vrijdag avond weg. Dan gaan we die avond door Amsterdam lopen en winkelen.

Op zaterdag is dan de officiële tentoonstelling.  Dat is de hele dag. We gaan ’s ochtends eerst naar een voorstelling/ preek over de geschiedenis van schoenen, vervolgens rond een uur of 12 gaan we ergens uitgebreid lunchen. Na de lunch is de uitreiking van de nieuwe design. We krijgen daar eerst een presentatie over hoe ze tot het idee zijn gekomen. Vervolgens laten ze waarschijnlijk een doek vallen en komt de nieuwe design in beeld. Vaak wordt er hard geklapt. Als de presentatie voorbij is mogen we eindelijk naar de tentoonstelling. Hier kan iedere genodigde gast naar binnen. We mogen aan alles zitten, passen en uitproberen wat we maar willen. Het is eigenlijk een museum waar je alles mag aanraken

Na het bezichtigen van het nieuwe design wat helemaal top was gingen we uitgebreid uiteten. Dat was erg lekker. We hebben zondag nog een leuke dag gehad en dat maakte het weekendje Amsterdam fantastisch. Ik hoop dat we in de toekomst weer zoiets kunnen doen.

schoenen.